tiistai 4. syyskuuta 2012

Moskova & yhta Lumiaa kevyempana

"Huomio huomio, tama on ehdottomasti viimeinen kuulutus matkustajille Malmi ja Linttinen!" Tama viime reissuilta tavaksi jaanyt ja tutuksi tullut kuulutus toisti itseaan myos talla kertaa. KAHDESTI!! Mutta Moskovassa ollaan ja positiivista on se, etta olemme turvallisesti perilla... Tai oikeastaan ei voi edes sanoa, etta perilla vaan vain etapeista ensimmaisessa hostellissa. Muuten tama aiemmin mainitsemani tarinan helpoin osuus osoittautuikin odotettua haastavammaksi jo nain alkuun..!

Ensinnakin, tama tiedoksi etenkin kaikille teille Marin ystaville, uutuuttaan hohtava Lumia loysi uuden kodin Tallinnan kentalta. Huom! Meita ei ole ryostetty, aivan taysin Marin oma vika! Puolet Estonia Airin henkilokunnasta etsii puhelinta luultavasti vielakin... Mutta alkaa siis hataantyko jos ja kun Mari ei viesteihinne vastaa, hengissa on! Toivotaan, etta minua tahankin asti reissuilla palvellut 14 euron Citymarketin samsung kestaa sitten senkin edesta tai harjoittelemme erakkoelamaa ihan toden teolla.

Haaste nro 2. Moskovan metrokartat. Ja niiden mukaan metroissa suunnistaminen. Saumoistaan pursuava rinkka selassa. Erittain jyrkat liukuportaat ja edelleen sen helvetin painava rinkka selassa. Kuka on opettanut, etta nailla matkoilla julkiset on se yksi ja ainoa aito tapa matkustaa??! Ensikerralla me/ma otan sen taksin. (..tai todennakoisesti en!)

Haaste nro 3. Kyrilliset kirjaimet ja hostellin "hieman" vajaavaiset ohjeet (ota juna, ota metro, olet perilla, ei et ole). Matkaoppaiden kertoman mukaan Moskovassahan on joka kadun kulmassa tien nimet myos lansimaalaisin kirjoitettuna. Juu ei ole. Mutta jos ajatellaan positiivisesti, niin tama pieni suunnistus toimi kylla hyvana pikakurssina kyrillisiin aakkosiin. Mari on niissa jo aikas hyva! Viela kun osattais venajaa..

Nyt mahat taynna ruokaa ja olusta, rinkat visusti maassa ja siisti huone paikassa Godzillas Hostel. Ihan pikku pikku miinuksena (vai otetaanko lisahaasteena?) se, ettei koko puljussa ole talla hetkella vetta kaytossa. Taman myota TIETENKIN myos siis wc:t pois kaytosta ajankohdan X... Tuossa vieressa noin 10 keski-ikaista kaljamahaista venalaismiesta letkujen ja rensseileiden kanssa yrittaa tehda jotain asian korjatakseen! :D Saatiin kylla puhuttua ihan tuntuva alennus hintaan!

Eli siis aivan sairaan hauska paiva ollut! Oikeesti!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti