keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Se tori punainen

No niin, tennarin pohjaa kulutettu ja  Moskovan "must-seet"/kliseet pikaisesti kierretty ja nahty. Moskovan 11,5 miljoonaan asukkaaseen mahtuu jos jonkinlaista kulkijaa, mutta varsinkin keskustasta kaupunki on itseasiassa yllattavan lansimaalainen tai enemminkin keskieurooppalainen. Tosin lompakko kevenee taalla huomattavasti nopeammin (ei, meita ei ole vielakaan ryostetty!) kuin useimmissa euroopan maissa. Tuopillinen kylmaa kuohuvaa kustantaa kevyesti 8,5e.






Budjetti-matkailijaa ilahduttavasti saimme kylla yhden tuopin hinnalla perus siistissa lounaspaikassa kokonaiset ateriat. Kasittaaksemme lounaaseen piti kuulua kolme erillista ruokalajia. Se olikin se ainoa asia mita koko ruokalistasta/tarjoilijan puheesta ymmarsimme... Loppujen lopuksi poytaan paatyi lamminta (!) juustokuorrutteista (!!) sushia, tomaattiseljankaa ja simpukkapastaa (kaksi annosta!). Niin kuin tarjoilija sanoi, 'food all over the world'! Venalaisten kanssasisartemme (joita muuten loytyy jo pelkastaan Moskovasta kokonaisen Suomen vaeston verran!) kevyen ruokailun esimerkkia noudattamatta soimme paivallisella ukrainalaisessa ravintolassa vaatimattomasti kuivattua silakkaa, maustettua laskia leivan paalla, maksa-pelmeneja, kaalikaaryleita smetanalla, perunoita ja kokonaisen paistetun ahvenen venalaisella oluella alas huuhdeltuna. Kyseinen luettolossa mainittu silakka ei tosin kelvannut poytamme alla majailevalle kulkukissallekaan,.. ME sentaan edes maistettiin sita!






Vaikka Moskovassa riittaisi varmaan ainakin koon puolesta katsottavaa viela moneksi paivaksi, niin kylla tama on nyt meidan osalta nahty! Huomenna jatkamme kulkuamme eteenpain ja aloitamme sen todellisen matkamme. Ensimmainen junaosio siis edessa! Seuraavat 4-5 paivaa pakkolepoa... Ah ihanaa! On varmaan kaikkea rinkkaelamaan liittyvan vastaista sanoa tama aaneen, mutta me ei malteta odottaa sita rentouttavaa ja ihanaa faktaa, ettei yksinkertaisesti voi tehda mitaan! Aiotaan olla niin antisosiaalisia kuin mahdollista ainakin ensimmaiset pari paivaa... Uppoutua kirjastoon joka meilla on mukana, nukkua heti ja aina kun juna uneen tuudittaa, tuijotella ulos ikkunoista ja rapsia valokuvia. Ehka sitten voi jo kaivaa sen venajan fraasikirjan esiin ja ruveta tekemaan tuttavuutta! :)

Nyt lahdetaan katsomaan toimiiko hostellissa jo vesi ja wc:t vai pitaako tanaan(kin) pissia porttikongiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti